Frankfurti leves (glutén- és laktózmentes)
2010. június 11., péntek
Hozzávalók:
vöröshagyma,
kelkáposzta,
fokhagyma,
törött bors,
majoránna,
zöldpetrezselyem,
virsli (Saga vagy Pick),
tejföl,
víz vagy csontlé,
Mantler gluténmentes liszt,
étolaj,
só,
sárgarépa,
gyökér,
zeller (a zöldségesem szerint
burgonya is kell hozzá)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés
olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra metélt kelkáposztát, fokhagymát és a
többi zöldséget felkarikázva. Felöntjük vízzel vagy csontlével, sóval, borssal,
majoránnával ízesítjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak,
belekeverjük a felkarikázott virslit, majd behabarjuk. (én Mantler
liszttel szoktam :
2 evőkanál liszt, és annyi étolaj, hogy könnyen keverhető legyen. Kissé
megpirítom, és már mehet is a levesbe).
Ha a leves összefőtt, hozzáadjuk a
tejfölt is. (vagy mellé tálaljuk)
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
0 megjegyzés:
Megjegyzés küldése