Frankfurti leves (glutén- és laktózmentes)

2010. június 11., péntek


Hozzávalók: 
vöröshagyma,
kelkáposzta,
fokhagyma,
törött bors,
majoránna,
 zöldpetrezselyem,
virsli (Saga vagy Pick),
tejföl,
víz vagy csontlé,
Mantler gluténmentes liszt,
étolaj,
só,
sárgarépa,
gyökér,
zeller (a zöldségesem szerint burgonya is kell hozzá)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra metélt kelkáposztát, fokhagymát és a többi zöldséget felkarikázva. Felöntjük vízzel vagy csontlével, sóval, borssal, majoránnával ízesítjük.
Amikor a zöldségek  megpuhultak, belekeverjük a felkarikázott virslit, majd behabarjuk. (én Mantler liszttel szoktam : 2 evőkanál liszt, és annyi étolaj, hogy könnyen keverhető legyen. Kissé megpirítom, és már mehet is a levesbe).
Ha a leves összefőtt, hozzáadjuk a tejfölt is. (vagy mellé tálaljuk)

0 megjegyzés: