Fácánrolád (glutén- és laktózmentes)
2010. június 26., szombat
Bejegyezte: Anikó dátum: 8:52 0 megjegyzés
Címkék: Húsok
Szilvás gombóc (glutén- és laktózmentes)
Bejegyezte: Anikó dátum: 8:44 0 megjegyzés
Címkék: Gombócok
Sült burgonyapüré (glutén- és laktózmentes)
Bejegyezte: Anikó dátum: 8:10 0 megjegyzés
Címkék: Köretek
Stefánia vagdalt
70 dkg darálthús
1 kisebb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 tojás (+ főtt tojás)
ízlés szerint : só, bors, majoranna, zsálya,
bazsalikom
3-4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
A vöröshagymát, fokhagymát lereszeljük, a
petrezselyem zöldet apróra vágjuk, majd a többi hozzávalóval a darált
húshoz adjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a 2 tojást, a mustárt, a
zsemlemorzsát, jól összedolgozzuk.
Kisebb magas falú tepsit (én a kenyérsütő
formámat használtam) kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a
fele masszát beletesszük, erre rátesszük a főtt kemény tojásokat, majd
beborítjuk a maradék hússal, lenyomkodjuk, a tetejét megszórjuk
zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben, 200oC-on
megsütjük (én ugyanúgy meg szoktam bökni, mint a piskótát)
Bejegyezte: Anikó dátum: 8:07 0 megjegyzés
Címkék: Húsok
Palacsintatésztában sült eper (glutén- és laktózmentes)
Bejegyezte: Anikó dátum: 8:04 0 megjegyzés
Címkék: Édes nasik
Túrós, túróval töltött kifli (gluténmentes)
2010. június 21., hétfő
Bejegyezte: Anikó dátum: 8:31 0 megjegyzés
Címkék: Kiflik
Almáspite (glutén- és laktózmentes)
2010. június 14., hétfő
Bejegyezte: Anikó dátum: 19:48 0 megjegyzés
Címkék: Piték
Frankfurti leves (glutén- és laktózmentes)
2010. június 11., péntek
Hozzávalók:
vöröshagyma,
kelkáposzta,
fokhagyma,
törött bors,
majoránna,
zöldpetrezselyem,
virsli (Saga vagy Pick),
tejföl,
víz vagy csontlé,
Mantler gluténmentes liszt,
étolaj,
só,
sárgarépa,
gyökér,
zeller (a zöldségesem szerint
burgonya is kell hozzá)
Az apróra vágott vöröshagymát kevés
olajon megpirítjuk, hozzáadjuk a vékonyra metélt kelkáposztát, fokhagymát és a
többi zöldséget felkarikázva. Felöntjük vízzel vagy csontlével, sóval, borssal,
majoránnával ízesítjük.
Amikor a zöldségek megpuhultak,
belekeverjük a felkarikázott virslit, majd behabarjuk. (én Mantler
liszttel szoktam :
2 evőkanál liszt, és annyi étolaj, hogy könnyen keverhető legyen. Kissé
megpirítom, és már mehet is a levesbe).
Ha a leves összefőtt, hozzáadjuk a
tejfölt is. (vagy mellé tálaljuk)
Bejegyezte: Anikó dátum: 11:53 0 megjegyzés
Címkék: Leves
Tortellini (glutén- és laktózmentes)
2010. június 9., szerda
Bejegyezte: Anikó dátum: 10:41 0 megjegyzés
Címkék: Tészták
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)