Stefánia vagdalt

2010. június 26., szombat








Hozzávalók:
70 dkg darálthús
1 kisebb fej vöröshagyma
3-4 gerezd fokhagyma
2 evőkanál mustár
1 csokor petrezselyem
2 tojás (+  főtt tojás)
ízlés szerint : só, bors, majoranna, zsálya, bazsalikom
3-4 evőkanál gluténmentes zsemlemorzsa
A vöröshagymát, fokhagymát lereszeljük, a petrezselyem zöldet apróra vágjuk,  majd a többi hozzávalóval a darált húshoz adjuk. Ízlés szerint fűszerezzük, hozzáadjuk a 2 tojást, a mustárt, a zsemlemorzsát, jól összedolgozzuk.
Kisebb magas falú tepsit (én a kenyérsütő formámat használtam) kikenünk margarinnal, megszórjuk zsemlemorzsával, és a fele masszát beletesszük, erre rátesszük a főtt kemény tojásokat, majd beborítjuk a maradék hússal, lenyomkodjuk, a tetejét megszórjuk zsemlemorzsával.
Előmelegített sütőben, 200oC-on megsütjük (én ugyanúgy meg szoktam bökni, mint a piskótát)

0 megjegyzés: